LOP Dendermonde Basisonderwijs zoekt een voorzitter

Een lokaal overlegplatform brengt lokale onderwijs en niet-onderwijsactoren samen rond het thema gelijke onderwijskansen.  Elk LOP wordt voorgezeten door een voorzitter die zich op vrijwillige basis engageert. Het realiseren van optimale leer- en ontwikkelingskansen voor alle kinderen, het vermijden van uitsluiting, segregatie en discriminatie en het bevorderen van sociale mix en cohesie behoren tot de kerntaken van een LOP.

 

We zoeken een kandidaat met een hart voor gelijke onderwijskansen. Iemand met vooral veel goesting om zijn/haar schouders te zetten onder het Dendermondse-gelijke-kansenverhaal en daartoe de nodige  tijd kan vrijmaken. Een LOP-voorzitter is vertrouwd met het ruime onderwijsveld en/of sociale sector. Hij/zij is een netwerker, beschikt over de nodige communicatievaardigheden, werkt verbindend, kan zich neutraal opstellen, zoekt steeds naar een consensus maar kan (als het moet) ook knopen doorhakken.

 

Een LOP-voorzitter mag geen deel uitmaken van een bestuur van een school of CLB. Personeelsleden van één van de betrokken scholen, scholengroepen, scholengemeenschappen of CLB’s komen ook niet in aanmerking.

 

 

De taken van een voorzitter zijn divers:

  • De voorzitter bewaakt de uitvoering van decreten en besluiten m.b.t. gelijke onderwijskansen en inschrijvingsrecht.
  • De voorzitter leidt (binnen de kantooruren) vergaderingen en treedt bemiddelend op.
  • De voorzitter fungeert als offici√ęle woordvoerder (bijvoorbeeld naar de pers) van het lokaal overlegplatform.
  • ‚Ķ

 

Bij de uitvoering van deze taken kan de voorzitter rekenen op ondersteuning van een LOP-deskundige, die is aangesteld door het Agentschap voor Onderwijsdiensten.

De voorzitter ontvangt een onkostenvergoeding. Het huidige mandaat loopt tot 31 december 2024 en kan telkens voor zes jaar worden verlengd.

 

Wil jij dit engagement aan? Stuur vóór 2 april 2021 je motivatiebrief en CV naar: LOP Basisonderwijs Dendermonde, t.a.v. het dagelijks bestuur, Ahornlaan 24, 9030 Gent of mail naar liesbeth.croene@ond.vlaanderen.be
De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd op maandag 10 mei om 14u. Na de gesprekken zal het Dagelijks Bestuur hun kandidaat/kandidaten voordragen aan de algemene vergadering. We hopen ten laatste op 1 september te kunnen starten met onze nieuwe voorzitter.

Voor meer informatie of met vragen kan je terecht bij Liesbeth Croene: 0473/938925

Informatie over het LOP Dendermonde Basis vind je op www.naarschoolindendermonde.be

Algemene informatie over de LOP-werking vind je op http://www.agodi.be/lop

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug