Wereldlichtjesdag: rouwen om het verlies van een kind 🕯

Op zondag 11 december herdenken we overleden kinderen door een kaarsje te branden op Wereldlichtjesdag. In dit thema organiseren we een workshop Koesterkei en een lezing van het Berrefonds.

 

Workshop Koesterkei

Van een steen vol verdriet naar een warm koesterding. In deze workshop nemen we je kind (8 – 12 jaar) mee in de wereld van hard en zacht, van grijs en kleur, van koud en warm. Met onze handen leggen we laagjes zachtheid rond een steen. Verdriet en warmte, gemis en vrolijke herinneringen, alle gevoelens mogen hier gewoon naast elkaar zijn. De wol toont ons hoe al die gevoelens in ons leven in elkaar worden verweven.

Wil jouw kind een namiddag tijd maken voor zijn/haar verdriet en voor verbinding met een overleden broer of zus?

  • Wanneer? 30 november van 14.30 tot 16.00 uur
  • Waar? Huis van het Kind De Kroon – Kroonveldlaan 40 – 9200 Dendermonde
  • Kostprijs? 10 euro/ deelnemer
  • Schrijf in via info@huisvanhetkind-dekroon.be of 052-27 27 94.

Lezing ‘Het rouwt in jou’

Op woensdag 30 november zakt Christine van het Berrefonds af naar Dendermonde voor een lezing van het boek ‘Het rouwt in jou’.

Een avond vol (h)erkenning dat hoort bij rouw om een kind. Kortom herkenbaar voor iedereen die te maken krijgt met het verlies van een kind.

  • Wanneer? 30 november om 20 uur
  • Waar? Zaal ’t Sestich bib – Kerkstraat 111, 9200 Dendermonde
  • Schrijf in via info@huisvanhetkind-dekroon.be of 052-27 27 94

Maak een tekening

Kleurt jouw kind graag? Haal jouw kleurplaat af bij het onthaal van het Huis van het Kind De Kroon, in de bib of maak zelf een mooie tekening en steek deze voor vrijdag 9 december in de brievenbus aan het Huis van het Kind De Kroon. Per tekening schenken wij een bedrag aan het Berrefonds. Deze organisatie steunt ouders en families die een kindje verloren.

Steek jij op 11 december ook een kaarsje aan?

Ieder jaar is het op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag. Op die dag steken we om 19 u. lokale tijd overal ter wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. De kaarsjes blijven minstens één uur branden, zodat er een golf van lichtjes over de wereld heen gaat en een sterke verbondenheid wordt gecreëerd. Hoe verlichten we Dendermonde op zondag 11 december?

  • Haal jouw kaarsje af aan het onthaal van Huis van het Kind De Kroon of in de bibliotheek en zet het op 11 december om 19 u. aan de voordeur of voor het raam. Neem er een foto van en deel met #igdendermonde.
  • Deel de virtuele kaarsjes die via verschillende Facebookpagina’s zullen rondgaan op 11 december.
  • In de bib vindt een herdenkingsmoment plaats tussen 17 en 19.30 u. We zorgen voor ontmoeting bij hartverwarmende woorden en muziek. Daarnaast kunnen ouders van een overleden kind een lantaarn te water laten aan het Sas. Inschrijven kan via info@huisvanhetkind-dekroon.be of 052-27 27 94. Nadien krijgen jullie een tijdsblok toegewezen, om in alle rust jouw lantaarn te water te laten. Voor het herdenkingsmoment zelf is inschrijven niet nodig.

Stad Dendermonde organiseert Wereldlichtjesdag in samenwerking met az Sint-Blasius.

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug