Zitdagen FONS en Gezinsbond

Het Huis van het Kind De Kroon bundelt alle informatie over het opvoeden en opgroeien van kinderen en jongeren om ouders te ondersteunen. Om nog meer in te spelen op de noden van de gezinnen, vinden er vanaf deze maand zitdagen plaats van FONS en de Gezinsbond in Huis van het Kind De Kroon.

Op 1 januari 2019 heeft Vlaanderen de uitbetaling van de kinderbijslag overgenomen en omgevormd onder de naam Groeipakket. Het Groeipakket zijn alle financiële tegemoetkomingen die de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin. Deze recente veranderingen zorgen voor heel wat vragen bij ouders. Hierdoor zal FONS, de Vlaamse uitbetaler van het Groeipakket, vanaf donderdag 21 februari elke maand 2 zitdagen hebben op campus De Kroon. Wilt u als ouder meer informatie op maat van uw gezin of heeft u vragen over bepaalde financiële tegemoetkomingen? Dan kunt u al uw vragen rond Groeipakket stellen op elke eerste vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur en elke derde donderdag van 18 tot 20 uur.

Ook de Gezinsbond ondersteunt een groot aantal gezinnen met hun lidmaatschap. Bent u net ouder geworden van uw eerste kind, dan heeft u recht op een gratis kennismaking. Maar wat houdt dit juist in? Wat zijn de voordelen? Hoe word ik lid? Deze vragen kunt u vanaf donderdag 14 februari stellen op elke tweede en vierde donderdag van de maand van 18 tot 20 uur op campus De Kroon.

Aan het onthaal van De Kroon kunnen ouders en jongeren met al hun vragen rond opvoeden en opgroeien terecht. Het onthaal is open op elke maandag van 13.30 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9 tot 12.30 uur en op donderdag van 13.30 tot 20 uur.

Leeftijdsgroepen: Kindje op komst, 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-12 jaar, +16 jaar, 12-16 jaar

Terug