NEST vroedvrouwen

Je baby dragen zorgt ondermeer voor geborgenheid, affectie en veiligheid. Drie elementen die een baby zeker nodig heeft. Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw baby kunt dragen. Afhankelijk van jouw vraag, gaan we dieper in op een bepaalde draagwijze of draagsysteem. Meer informatie vind je terug op onze website.

CM

Door een rustgevende massage laat je je kind ontspannen en creëer je een warme band met je baby. De beste remedie tegen huiluurtjes, darmkrampjes en slapeloze momenten.

  • Gratis sessie babymassage, georganiseerd door CM in samenwerking met Kind en Preventie.
  • Je ontvangt ook een brochure waarin alles nog eens haarfijn staat uitgelegd.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

  • Surf naar de agenda. Je kunt er opzoeken wanneer er sessies babymassage in je regio plaatsvinden. En je kunt je meteen online inschrijven.
  • Of schrijf je in via de organiserende dienst

 

NEST vroedvrouwen

Het masseren van je baby heeft vele positieve effecten. Het geeft je baby een warm, veilig en geruststellend gevoel. Het kan ook helpen bij het verminderen van bepaalde kwaaltjes zoals constipatie of darmkrampen.

Meer informatie vind je terug op onze website. Wij bieden babymassage aan in kleine groepjes voor baby’s tussen 6 weken en 6 maanden in onze praktijk. Een sessie bestaat uit 3 lesjes in de periode van 3 weken.

Infosessies NEST vroedvrouwen

Naast medische begeleiding geven wij ook onze kennis door via infosessies ter voorbereiding van het ouderschap. De sessies die wij aanbieden zijn: pas zwanger, arbeid en bevalling, kraamtijd, borstvoeding, flesvoeding en babydragen.

Meer informatie kan je vinden op de website. Je kan ons ook steeds contacteren via email of onderstaand telefoonnummer

Kazou Waas en Dender

Wil je monitor worden bij Kazou? Dan hebben wij speciaal voor jou de basiscursussen! Ze geven je de kriebels, je wordt enthousiasteling en leert buiten je creatieve grenzen kleuren! Onze basiscursussen staan open voor iedereen die in het jaar van de cursus 17 jaar wordt.

Deze cursussen leiden na een stage tot het attest van ‘animator in het jeugdwerk’. Vrijwilligers die dit attest al op zak hebben, zijn welkom op een van onze instroomweekends of instapweekends (zie onderaan)! In 1 weekend leer je alles over de werking van Kazou.

Gezinsbond

De Gezinsbond heeft een ruim vormingsaanbod. Afdelingen kunnen deze voordrachten organiseren voor ouders van jonge kinderen, ouders van tieners en/of voor grootouders.
Vooral informele ontmoeting en het uitwisselen van ideeën staan hierbij centraal.

AZ Sint-Blasius

O.a. lessenreeks arbeid en bevalling, les borstvoeding, les babybadje.

Meer informatie over deze lessen wordt ook gegeven op de zwangerschapsbeurs. Die wordt 4 keer per jaar georganiseerd (zie ‘Informatie’)

AZ Sint-Blasius

Wandel mee en ontdek alles over de geboorte van je baby. Je krijgt de kans om langs te gaan bij de zwangerschapscoach, borstvoedingsdeskundige, het verloskwartier, neonatologie, kraamafdeling, zelfstandige vroedvrouwen, Kind en Gezin, burgerlijke stand, Huis van het Kind, kraamzorg, kinesist, dienst patiëntenbegeleiding, groeipakket,…

De beurs wordt 3 keer per jaar georganiseerd in het ziekenhuis. Iedereen is welkom van 19 tot 21 u. Vooraf inschrijven is niet nodig. De data van de volgende edities kan je vinden in de kalender.