Week van de GroeilampšŸ’”

DeĀ Week van de Opvoeding zit in een nieuw jasje! Na 10 jaar spreken we vanaf nu over de Week van de Groeilamp (16 – 23 mei).

Tijdens deze week laten we ons licht schijnen op ‘opvoeding’ en op de groei die zowel kinderen als ouders en opvoeders doormaken met als krachtig symbool de Groeilamp.

Elk jaar in mei zeggen we luid en duidelijk: een applaus voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien!

De Groeilamp zet alle (groot)ouders, familieleden en opvoeders letterlijk in de spotlights. Daarnaast laat de lamp zien waar je je licht kan opsteken als het even donker wordt.

Wil je graag weten wat er allemaal wordt georganiseerd rond de Week van de Groeilamp? Hieronder vind je een overzicht.

OPGELET: het programma kan wijzigen naargelang de geldende maatregels. Houd deze pagina goed in de gaten!

 

 

Pop-up-vertellingen voor peuters (15 maand tot 2,5 jaar)

Zaterdag 22 meiĀ is niet enkel een dag in de Week van de Groeilamp, het is ook Boekstartdag! Op deze dag trakteren we jou en je peuter(s) op openlucht Pop-up-vertellingen. Kom langs op Ć©Ć©n van onze locaties en geniet samen van 30 minuten voorleesplezier!

Meer informatie over tijdstip, locaties en inschrijving vind je hier.

 

De grootste opdrachtentocht

EXPOO lanceert een oproep om tijdens het weekend van 15 en 16 mei met z’n allen de grootste wandel- en opdrachtentocht van Vlaanderen te organiseren. Overal kunnen gezinnen en organisaties opdrachten ophangen die je kan uitvoeren tijdens een gezellige wandeling.

Hier in Dendermonde hebben we een wandeling voor jullie uitgestippeld! Onderweg vind je leuke weetjes, toffe denkoefeningen en uitdagende doe-opdrachten voor alle leeftijden. Als je de antwoordbundel invult en binnenbrengt in De Kroon, maak je kans op een fantastisch speelpakket!

Meer informatie over de wandel/opdrachtentocht, route, antwoordblad, enzovoort vind je hier.

Houd de Facebook van De Kroon goed in de gaten. Bij een te grote opkomst zullen we even een stop inlassen.

Een extra dankuwel aan de jongeren van GroepIntro (Aanloopfase) die alles hebben opgesteld en uitgetest!

 

Groeibomen

Je hebt ze misschien al zien staan op school, in het IBO, het kinderdagverblijf, de bibliotheek, … Onze groeibomen verschijnen in de maand mei weer op verschillende locaties om (groot)ouders en opvoeders in de bloemetjes te zetten. En dit jaar mag je dat heel letterlijk nemen!Ā In de bomen hangen namelijk groeikaartjes die je kan planten waaruit prachtige bloemen zullen groeien.

Kaartje krijgen, kaartje schrijven

Op de ene helft van het kaartje staat een complimentje voor jou, die helft mag je natuurlijk zelf houden! Op de andere helft krijg je de kans om een compliment te schrijven voor een andere (groot)ouder of opvoeder. Zo kan jij op jouw beurt iemand van op afstand in de bloemetjes zetten. Bezorg die helft terug vanwaar je het kaartje hebt gekregen en wij zorgen ervoor dat het goed terechtkomt. Altijd leuk om nog eens een postkaartje te krijgen, al zeker als er een persoonlijk complimentje op staat!

 

Bibliotheek Dendermonde

Ook de Bib van Dendermonde steekt mee de Groeilamp aan!

Naast de organisatie van de Pop-up-vertellingen bieden zij nog interessante webinars en boeken aan!

Benieuwd? Bekijk hier hun aanbod.

 

Gezinsbond

Er is geen licht zonder schaduw en dat is okƩ! Ook dat is opvoeden, je licht ergens opsteken als je het even niet meer weet. De Gezinsbond is zo een plaats waar dat kan!

Tijdens de Week van de Groeilamp zorgen zij samen met het VCOK voor een hele reeks aan webinars met verschillende thema’s voor ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Het hele aanbod vind je hier.