#tekenvoorpleegzorg ❤

Teken jij ook voor pleegzorg?

Haal je doosje stoepkrijt af in het Huis van het Kind!

 

Pleegzorg Vlaanderen roept deze zomer op om te tekenen voor pleegzorg. Maak jij – letterlijk – een krijttekening op je stoep om pleegkinderen een hart onder de riem te steken? Je kan gratis een doosje stoepkrijt afhalen in het Huis van het Kind. Deel je tekening op sociale media met #tekenvoorpleegzorg en #huisvanhetkinddendermonde.

Of teken jij – figuurlijk – voor pleegzorg en schrijf je je in voor een infosessie? In 2023 kreeg Pleegzorg Vlaanderen 1121 aanvragen voor crisispleegzorg. Dat zijn 1121 kinderen of jongeren in nood, die zo snel mogelijk in een crisispleeggezin ondergebracht moesten worden. Het was niet langer veilig of stabiel genoeg om thuis te blijven.

Crisisgezinnen zijn onmisbaar. Jammer genoeg is er een groot tekort. In 2023 bleven 744 vragen naar crisispleegzorg onbeantwoord. Deze kinderen kwamen terecht in een leefgroep, ziekenhuis of andere, mindere aangewezen, tijdelijke oplossing. Dit moet anders.Als pleegzorggemeente ondersteunen wij deze campagne. Neem dus zeker eens een kijkje op https://www.pleegzorg.be/tekenvoorpleegzorg.

 

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug