Week van de Pleegzorg ❤

Van 10 tot en met 19 november 2023 is het Week van de Pleegzorg! Dit jaar roepen we iedereen op om een affiche over pleegzorg aan het raam te hangen. Zo vragen we aandacht voor de bijna 10 000 kinderen en jongeren in Vlaamse pleeggezinnen én zoeken we nieuwe gezinnen die dit warme engagement willen opnemen.

Om de diversiteit aan pleeggezinnen in de kijker te zetten, ontwikkelde Pleegzorg Vlaanderen een affiche. Want allemaal verschillende kinderen zoeken allemaal verschillende pleeggezinnen. Alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen, holebi’s, jonge en oude mensen, … Iedereen komt in aanmerking om aan pleegzorg te doen en zo een kind te helpen dat voor korte of lange tijd niet bij zijn ouders kan wonen.

Hoe kan jij helpen?

Tijdens de Week van de Pleegzorg willen we graag in elke straat in Vlaanderen een poster zien hangen. En liefst nog in elk huis in die straat. Waarom? Omdat het helaas nog heel nodig is om pleegzorg in de kijker te zetten. In Vlaanderen wachten nog meer dan 1000 kinderen op een warm pleeggezin.

Help jij mee de boodschap van Pleegzorg Vlaanderen te verspreiden? Haal je gratis affiche in huis en hang hem aan je raam tijdens de Week van de Pleegzorg. Zo eenvoudig is het om je steentje bij te dragen!

Waar kan je een affiche verkrijgen?

 

Meer weten over pleegzorg? Surf dan naar https://www.pleegzorg.be/.

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug