Werelddag van verzet tegen Armoede

Dinsdag 17 oktober is het ‘Werelddag van verzet tegen armoede’. Elk jaar vragen we die dag extra aandacht voor deze problematiek. In dit artikel lees je meer over de initiatieven die de stad samen met verschillende welzijnspartners neemt in deze periode om het thema onder de aandacht te brengen.

Ook in onze stad is er armoede. Met WERF 9 ‘Kinderarmoede aanpakken’ in de meerjarenplanning, tracht de stad dag in dag uit blijvend aandacht te schenken om armoede lokaal te bestrijden door o.a. zo goed mogelijk samen te werken met partners, een kwalitatieve dienstverlening aan te bieden en waardevolle acties uit te werken.

We vragen alle inwoners, stadsdiensten, organisaties, … om op dinsdag 17 oktober een wit geknoopt laken uit te hangen, het symbool van verzet tegen armoede.

Wil je meer weten of zelf actie nemen?

Neem deel aan onderstaande activiteiten.

Dinsdag 10 oktober van 19 tot 21 uur 

Woensdag 11 oktober  

  • Informatie en sensibiliseringscampagne tijdens de markt in Baasrode.
  • Locatie: Dorpsplein, Baasrode

Maandag 16 oktober  

  • Sensibiliseringsactie op de maandagmarkt. We delen gratis verse soep van sociaal restaurant TVORK uit en informeren over de armoedeproblematiek.
  • Locatie: Vlasmarkt, Dendermonde-centrum

Dinsdag 17 oktober  

  • Hang een wit geknoopt laken uit, het symbool van verzet tegen armoede. Als stad geven we het voorbeeld door verschillende vlaggen, gecombineerd met lakens in Dendermonde en deelgemeenten op te hangen. De lakens werden ingezameld door verschillende woonzorgcentra en verwerkt door het naaiatelier.

Woensdag 18 oktober om 20 uur

 

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug