Werelddag van verzet tegen Armoede

Maandag 17 oktober is het ‘Werelddag van verzet tegen armoede’ en vragen we aandacht voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.
Zoals elk jaar hangen we die dag witte, geknoopte lakens – het symbool van verzet tegen armoede – uit het raam. Samen met de werkgroep kinderarmoede probeert Stad Dendermonde elk jaar zoveel mogelijk Dendermondse burgers te sensibiliseren.

 

Momenteel wordt in onze stad 1 kind op de 8 kinderen geboren in een kansarm gezin, dit zijn zorgwekkende cijfers.

Via samenwerkingen, specifieke acties en projecten blijven we inzetten om (kinder)armoede lokaal aan te pakken. Graag willen we dit jaar het thema armoede onder de aandacht brengen met enkele acties en activiteiten:

 

Voorstelling ‘De Kansendans’

  • In samenwerking met de werkgroep kinderarmoede en CC Belgica organiseert Welzijnsschakel Samenvloeiing op zaterdag 15 oktober de voorstelling ‘De Kansendans’. Deze uitvoering, geproduceerd door Paco producties en gebaseerd op het boek van Lieven De Pril, brengt het verhaal van Dendermondenaars in een kwetsbare positie. Langs deze weg willen we armoede een gezicht en een stem geven. De voorstelling begint om 20 uur in Belgica Bis (Kerkstraat 115), tickets zijn verkrijgbaar via info@samenvloeiing.be.

 

Witte geknoopte lakens

  • Het uithangen van witte geknoopte lakens in de stad, een jaarlijkse traditie van het lokaal bestuur en verschillende diensten en organisaties. Deze lakens werden dit jaar ontworpen door het naaitatelier en zullen gecombineerd worden van een vlag met het logo van 17 oktober. De stad wil zoveel mogelijk inwoners en instanties stimuleren om hetzelfde gebaar te stellen.

 

Sensibiliseringsactie maandagmarkt

  • Maandag 17 oktober gaat vanaf 10.30 uur een sensibiliseringsactie door op de Grote Markt tijdens de maandagmarkt. Er wordt geflyerd en soep uitgedeeld om de aandacht te vestigen op de armoedeproblematiek. De soep wordt vers gemaakt door sociaal restaurant TVORK.

 

Themaboeken Bibliotheek

  • De bibliotheek maakt het thema armoede meer bespreekbaar door het aanbieden van een thematafel met boeken. Volgende week kan je terecht in de bib met een selectie uit het aanbod rond het thema armoede.

 

 

Meer info?

info@sociaalhuisdendermonde.be of 052-37 85 00

Leeftijdsgroepen: Geen categorie

Terug