Kinderopvang zoeken in Dendermonde? Kinderspel!

Kinderopvang zoeken is geen evidente klus, want er zijn maar weinig vrije plaatsen en voor vele ouders is dit onbekend terrein. Via het Lokaal Loket Kinderopvang (LLK) begeleiden en ondersteunen we toekomstige ouders zo goed mogelijk in hun zoektocht naar kinderopvang.

Het Loket Kinderopvang startte op 1 maart 2020, maar sinds 1 maart 2021 gaan we ook digitaal!

Op het digitale platform Opvang.vlaanderen kunnen aanstaande ouders terecht om een overzicht te krijgen van alle opvanginitiatieven in de stad. Ouders maken een profiel aan en kunnen meteen een aanvraag doen bij de opvang van hun keuze. De opvanginitiatieven kunnen via het platform de aanvraag behandelen en bij een positief antwoord verdere afspraken maken om de plaats effectief toe te kennen.

Fysieke loket aan Onthaal De Kroon

Heb je als toekomstige ouder bepaalde vragen? Of kom je liever fysiek langs? Dan kan je ook terecht aan het onthaal van Huis van het Kind De Kroon elke donderdag van 13.30 tot 20 u. Samen met de ouders gaan we op zoek naar de gepaste opvang die aansluit bij hun vraag.

Alle aanvragen verzamelen we in het digitaal platform. Zo kunnen we het kinderopvanglandschap in Dendermonde in kaart brengen en bewaken we hoeveel vragen naar opvang beantwoord worden of onbeantwoord blijven. Met deze cijfers kunnen we het beleid rond kinderopvang beter afstemmen op de noden.

Ga naar het Lokaal Loket Kinderopvang.

Wedstrijd: Zoek de gekroonde eenden!

Tot slot loopt er een leuke wedstrijd om het Loket Kinderopvang in de kijker te plaatsen. Tussen 1 maart en 30 april zullen er op verschillende plaatsen in de stad grote badeenden staan. Deze gekroonde badeenden willen graag op de foto met al wie hen tegenkomt. Maak een selfie bij zo’n gekroonde badeend, post de selfie openbaar op sociale media met de hashtag #igdendermonde en #loketkinderopvang. Uit de ingezonden foto’s worden 10 gelukkigen beloond met een fijne prijs.

Leeftijdsgroepen: Huis van het Kind, Kindje op komst/0-3 jaar

Terug