+16 jaar

CGG Waas en Dender – Vroeginterventie

Zit je met vragen of bezorgdheden over het middelengebruik, game- of gokgedrag van:

  • Jezelf
  • Je zoon of dochter
  • Iemand uit je omgeving

Het CGG biedt gratis begeleiding aan jongeren (12 tot 25 jaar) die regelmatig gamen, gokken of middelen gebruiken en adviesgesprekken aan ouders en omgeving.

Ook als organisatie kan je bij CGG Waas en Dender terecht voor vragen rond middelengebruik, alcohol- en drugbeleid, preventieve acties of vormingen.

Meer informatie?

0472-37 50 87

evavanhoecke@cggwaasendender.be

www.cggwaasendender.be

 

Dagbegeleiding in groep

Jongeren worden in dagcentrum Abelia naschools zowel individueel als in groep begeleid. Thema’s zijn zowel relationeel als psychisch. Activiteiten zijn m.b.t. huiswerkbegeleiding, vormend, ontspannend, … .
Tegerlijkertijd werkt men o.m. tijdens huisbezoeken rond de opvoeding e.a..

 

dagcentrum Abelia
Zwarte Zusterstraat 26
9200 Dendermonde
052- 22 40 19

ma-vrij 9.00 – 17.00 u.

Openingsuren
open ma-vr van 9.00 - 17.00 u.

Sociaal Huis

Je vindt bij ons steeds een luisterend oor en we trachten samen een oplossing te zoeken voor jouw persoonlijke – of gezinsproblemen.

Openingsuren
Maandag van 9.00 - 12.00 u.
Dinsdag van 9.00 - 12.00 u. en van 16.00 - 19.00 u.
Woensdag van 9.00 - 12.00 u.
Donderdag van 9.00 - 12.00 u.
Vrijdag van 9.00 - 12.00 u.

Voor een gesprek op een ander moment maak je best telefonisch een afspraak.

De Tondeldoos vzw

De Tondeldoos wil de strijd aangaan tegen armoede en sociale uitsluiting. Hierbij staat het kind centraal. Wij zijn actief in de stad Dendermonde, inclusief de 7 fusiegemeenten. Onze doelgroep zijn de kinderen binnen kansarme gezinnen.Onze huisbezoekers komen op regelmatige tijdstippen bij U langs voor een gesprek, maar vooral om te luisteren.

CAW

Het JAC is er voor alle jongeren tussen 12 en 25 jaar, Het JAC zoekt mee naar een antwoord op al jouw vragen: je hebt ruzie met jouw ouders? Je wordt gepest? Het is uit met je lief? Je bent ongepland zwanger? Je wil graag alleen gaan wonen,… Gratis, anoniem, vrijwillig en vertrouwelijk

Openingsuren
Maandag en donderdag van 9.00 - 12.00 u. en op afspraak.

CAW

Een CAW is een Centrum Algemeen Welzijnswerk.  Iedereen kan er terecht met om het even welke welzijnsvraag. Zit je midden in een echtscheiding? Loopt de bezoekregeling niet zoals je zou willen? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen?

Heb je een vraag over het gedrag van je kinderen? Sta je op straat en weet je niet waarheen?  Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Raak je niet meer wijs uit je papieren? Ben je slachtoffer van geweld, een inbraak of een ander misdrijf? Ben je betrokken bij een verkeersongeval?

Je zet de stap om je verhaal te delen. Deskundige onthaalhulpverleners zetten samen met jou alles op een rij en verkennen mogelijke oplossingen en antwoorden. We geven informatie en helpen je bij administratie of met praktische problemen. Indien nodig wijzen we je de weg naar andere diensten.

Vragen kunnen vaak snel een antwoord krijgen. Soms is er meer tijd en ondersteuning nodig. In het CAW hebben we verschillende mogelijkheden om je te begeleiden, bijvoorbeeld rond woonproblemen, slachtofferschap, daderschap, persoonlijke en relationele moeilijkheden, intrafamiliaal geweld, contactherstel tussen ouder en kind, bemiddeling tussen ex-partners,…

Openingsuren
Maandag en donderdag van 9.00 - 12.00 u. en op afspraak.

CGG De Drie Stromen

Kinderen en jongeren kunnen te kampen hebben met ernstige psychische klachten of psychiatrische stoornissen of risico lopen tot het ontwikkelen van deze stoornissen. Ook kunnen psychische moeilijkheden van kinderen hypothekeren. In deze gevallen kan het goed zijn om verdere hulp te zoeken bij uw huisarts, het CLB of een andere instantie. Zij kunnen u indien nodig doorverwijzen naar het CGG.

Openingsuren
Vestiging Dendermonde
Sas 13, 9200 Dendermonde
052-21 36 95
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u, 17.00 - 20.00 u op afspraak

Vestiging Wetteren
Koninging Astridlaan 12, 9230 Wetteren
09-369 49 41
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u., 17.00 - 20.00 u op afspraak

Vrij CLB Waas en Dender

Vanuit het CLB hechten we belang aan het goed voelen, welbevinden van onze leerlingen. Wanneer leerlingen zich niet goed in hun vel voelen of ongelukkig zijn of wanneer ouders niet meer weten hoe hun kinderen te helpen, kan er beroep gedaan worden op het CLB.

In een gesprek met de leerling, ouders en/of leerkracht wordt er samen naar een mogelijke aanpak gezocht. Indien nodig wordt er ook diagnostisch onderzoek gevoerd of doorverwezen naar meer gespecialiseerde diensten.

Openingsuren
Alle werkdagen van 8.30 - 12.00 u en van 13.00 - 16.30 u.
Een dag open tot 18.30 u.

Het Centrum is gesloten tijdens:
- de paasvakantie
- van 15 juli tot en met 15 augustus
- tijdens de kerstvakantie met uitzondering van 2 dagen (zie website)