Kindje op komst/0-3 jaar

Sociale dienst AZ Sint-Blasius

Toekomstige ouders die in het AZ Sint-Blasius worden opgevolgd, kunnen extra ondersteuning krijgen van de sociale dienst. Samen met de ouders bekijken we wat er nodig is om een goede opvang voor hun kindje te kunnen garanderen.

Consultaties bij de sociale dienst zijn gratis. Er is ook mogelijkheid tot consultaties bij de psychologen van het ziekenhuis. Deze gesprekken zijn betalend.

Voor meer informatie kan je best contact opnemen met de zwangerschapscoach of jouw gynaecoloog. Zij zullen je doorverwijzen naar de juiste persoon.

Openingsuren
Tijdens kantooruren contact opnemen voor afspraak en/of informatie.

Sociaal Huis

Je vindt bij ons steeds een luisterend oor en we trachten samen een oplossing te zoeken voor jouw persoonlijke – of gezinsproblemen.

Openingsuren
Maandag van 9.00 - 12.00 u.
Dinsdag van 9.00 - 12.00 u. en van 16.00 - 19.00 u.
Woensdag van 9.00 - 12.00 u.
Donderdag van 9.00 - 12.00 u.
Vrijdag van 9.00 - 12.00 u.

Voor een gesprek op een ander moment maak je best telefonisch een afspraak.

De Tondeldoos vzw

De Tondeldoos wil de strijd aangaan tegen armoede en sociale uitsluiting. Hierbij staat het kind centraal. Wij zijn actief in de stad Dendermonde, inclusief de 7 fusiegemeenten. Onze doelgroep zijn de kinderen binnen kansarme gezinnen.Onze huisbezoekers komen op regelmatige tijdstippen bij U langs voor een gesprek, maar vooral om te luisteren.

CAW

Een CAW is een Centrum Algemeen Welzijnswerk.  Iedereen kan er terecht met om het even welke welzijnsvraag. Zit je midden in een echtscheiding? Loopt de bezoekregeling niet zoals je zou willen? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen?

Heb je een vraag over het gedrag van je kinderen? Sta je op straat en weet je niet waarheen?  Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Raak je niet meer wijs uit je papieren? Ben je slachtoffer van geweld, een inbraak of een ander misdrijf? Ben je betrokken bij een verkeersongeval?

Je zet de stap om je verhaal te delen. Deskundige onthaalhulpverleners zetten samen met jou alles op een rij en verkennen mogelijke oplossingen en antwoorden. We geven informatie en helpen je bij administratie of met praktische problemen. Indien nodig wijzen we je de weg naar andere diensten.

Vragen kunnen vaak snel een antwoord krijgen. Soms is er meer tijd en ondersteuning nodig. In het CAW hebben we verschillende mogelijkheden om je te begeleiden, bijvoorbeeld rond woonproblemen, slachtofferschap, daderschap, persoonlijke en relationele moeilijkheden, intrafamiliaal geweld, contactherstel tussen ouder en kind, bemiddeling tussen ex-partners,…

Openingsuren
Maandag en donderdag van 9.00 - 12.00 u. en op afspraak.

CGG De Drie Stromen

Ouderschap brengt heel wat verandering met zich mee. Ouders moeten nog wennen aan hun nieuwe ouder- en partnerrol en staan voortdurend voor nieuwe uitdagingen.
Het kan zijn dat uw kindje veel huilt, niet goed eet of slaapt of moeilijk gedrag stelt.
Vaak vinden ouders hier een angst, onzekerheid en gevoelens van vertwijfeling kunnen dan de kop opsteken, soms ook zonder schijnbare verklaring. Ook tijdens de zwangerschap kunnen ouders dit soort emoties ervaren die soms sterkte schuldgevoelens teweegbrengen.
Al deze zorgen brengen extra stress met zich mee die u als ouder extra kwetsbaar kan maken. Dan kan het goed zijn hierbij hulp te krijgen.

In onze behandeling staat de ontwikkeling van uw kind en de relatie met u als (aankomende) ouder(s) centraal. Uw baby of peuter is hier meestal bij aanwezig. De gesprekken zijn bedoeld om u als ouder emotioneel te ondersteunen en u te helpen in het denken over uw kind en de redenen van zijn of haar gedrag. Denken en spreken over ouderschap verstrekt immers de relatie tussen ouder en kind, waardoor deze periode minder zwaar wordt.

 

Openingsuren
Vestiging Dendermonde
Sas 13, 9200 Dendermonde
052-21 36 95
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u, 17.00 - 20.00 u op afspraak

Vestiging Wetteren
Koninging Astridlaan 12, 9230 Wetteren
09-369 49 41
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u., 17.00 - 20.00 u op afspraak

CGG De Drie Stromen

Kinderen en jongeren kunnen te kampen hebben met ernstige psychische klachten of psychiatrische stoornissen of risico lopen tot het ontwikkelen van deze stoornissen. Ook kunnen psychische moeilijkheden van kinderen hypothekeren. In deze gevallen kan het goed zijn om verdere hulp te zoeken bij uw huisarts, het CLB of een andere instantie. Zij kunnen u indien nodig doorverwijzen naar het CGG.

Openingsuren
Vestiging Dendermonde
Sas 13, 9200 Dendermonde
052-21 36 95
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u, 17.00 - 20.00 u op afspraak

Vestiging Wetteren
Koninging Astridlaan 12, 9230 Wetteren
09-369 49 41
Openingsuren
Iedere werkdag van 9.00 - 17.00 u., 17.00 - 20.00 u op afspraak