Kindje op komst/0-3 jaar

Kind en Gezin

Een kind opvoeden is boeiend, maar best ook vermoeiend. Het is een hele weg waarbij ouders en begeleiders het kind stimuleren, sturen en steunen. Dag in, dag uit ontdekt een kind meer en gaat het een stapje verder. Voor opvoeders een pracht van een uitdaging. Vragen over opvoeden? Ga naar onze website voor tips. Ouders met kinderen tot drie jaar kunnen met hun eigen verhaal en vragen over opvoeding terecht op het spreekuur opvoedingsondersteuning. Je kan je situatie bespreken met een medewerker van Kind en Gezin die geschoold  is in pedagogisch advies. Dit kan in één gesprek of in enkele gesprekken van ongeveer een uur. Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan en kan je vast op weg helpen. Zo’n spreekuur kan een hele hulp zijn.

regiohuis.dendermonde@kindengezin.be alle werkdagen tijdens de kantooruren
K&G lijn 078/ 150 100 werkdagen van 8 tot 20u
info@kindengezin.be

Openingsuren
K&G-lijn van 8.00 - 20.00 u., iedere werkdag.
Of surf naar www.kindengezin.be.
Of stuur een mailtje naar info@kindengezin.be.
Openingsuren CB Kroonveldlaan 40 A, 9200 Dendermonde:
maandag 13.15 - 16.15 u.
woensdag 17.00 - 20.00 u.
donderdag 13.00 - 16.00 u.

Gezinsbond

De Gezinsbond wil ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. We hebben aandacht voor de ouder-kind relatie in alle gezinsvormen. Door een zo breed mogelijk aanbod over opvoeding te voorzien hopen we dat elke ouder antwoorden kan vinden op de vragen die hij of zij heeft.

Wil je graag iets lezen over opvoeding of een avond over een opvoedthema meemaken? Klik dan verder op onderstaande links.

Meer info? Dienst sociaal-cultureel werk: opvoeden@gezinsbond.be of  025-07 89 44

Kind & Gezin

Er is nog meer…

-Brochures die de regioverpleegkundige uitdeelt of een ouder kan bekijken/bestellen op onze website.

-De website over thema’s als voeding en beweging, veiligheid, ontwikkeling, opvoeding, verzorging, gezondheid en vaccineren en kinderopvang.

-Nieuwsbrieven ‘Zwangerschap’ en ‘Van baby tot kleuter’ * Facebook (www.facebook.com/kindengezin) en Twitter (@kindengezin).

-Spreekuren opvoedingsondersteuning worden georganiseerd voor ouders met vragen over opvoeding. Je kan de situatie bespreken met een medewerker van Kind en Gezin die geschoold is in pedagogisch advies.

 

We hebben een grote diversiteit aan gezinnen en wij willen ons aanpassen naar wat zij verwachten van onze dienstverlening. De medische preventie ligt voor elk kind vast, maar de rest van de dienstverlening organiseren we meer op maat. Ouders kunnen aansluiten bij een waaier van activiteiten. Sommige ouders hebben liever een extra huisbezoek of een inloopmoment, andere ouders willen contact via sociale media, en nog anderen houden ervan om in groep samen te komen rond een thema. Om nog beter aan te sluiten op deze vragen worden er, in samenspraak met de ouders, lokale activiteiten uitgewerkt. Ouders zijn vrij om hier aan deel te nemen.

 

 

Openingsuren
K&G-lijn van 8.00 - 20.00 u., iedere werkdag.
Of surf naar www.kindengezin.be.
Of stuur een mailtje naar info@kindengezin.be.
Openingsuren CB Kroonveldlaan 40 A, 9200 Dendermonde:
maandag 13.15 - 16.15 u.
woensdag 17.00 - 20.00 u.
donderdag 13.00 - 16.00 u.

groeimee.be

Zit je met een opvoedingsvraag? Of wil je iets melden aan de redactie van Groeimee.be?

Stel je opvoedingsvraag