Bibliotheek Dendermonde

De bib is er voor iedereen! Je vindt bij ons voorleesboeken, eerste leesboeken, jeugdboeken, cd’s, Dvd’s, games, … Ook baby’s zijn bij ons welkom. In de jeugdafdeling vind je een luiertafel en een aangepast meubel met de babyboeken, cd’s en dvd’s aangepast voor kleine handjes. Kindjes kunnen er ook naar hartenlust spelen en zo de bib ontdekken.

Alle kinderen en jongeren tot 15 jaar zijn welkom in jeugdafdeling van de bib. Ze kunnen er komen werken voor school, de computers gebruiken op de Kidstr@p en natuurlijk komen snuisteren in het ruime aanbod van boeken, cd’s, dvd’s en games.

Op zoek naar nieuws of wilt u de actualiteit op de voet volgen? In de leeszaal vindt u elke dag verschillende kranten en tijdschriften op papier en digitaal. U kunt ook een ruim aanbod aan naslagwerken raadplegen. U kan er een pc reserveren en ongestoord komen surfen.

Achterin de bibliotheek naast de leeszaal vindt u de fluisterruimte. In deze afgesloten studieplek kunt u in alle rust lezen, werken, huiswerk maken of studeren.

Op de eerste verdieping van de bibliotheek vindt u het Leescafé. Daar kunt u ook ons ruime aanbod aan kranten raadplegen, terwijl u geniet van een lekker kopje koffie, thee of chocolademelk. Bij mooi weer is het goed vertoeven op het aanpalende leesterras. Het Leescafé opent haar deuren elke weekdag om 10.00 u. Kom er gerust uw boterhammen opeten tijdens uw middagpauze!

Openingsuren
Bibliotheek:
Maandag: van 10.00 - 19.00 u.
Dinsdag - vrijdag: van 13.00 - 19.00 u.
Zaterdag: van 9.00 - 13.00 u.

Leescafé en binnenbrengen boeken:
Maandag - vrijdag: van 10.00 - 19.00 u.
Zaterdag: van 9.00 - 13.00 u.

Terug