MamaCafé

In het Mamacafé (ook voor papa’s en partners) maken wij maandelijks de tijd voor een gezellige babbel vrij.
Vragen en normen horen er standaard bij en het is fijn om met die vragen bij iemand terecht te komen. Het idee dat u als ouder niet alleen staat of dat uw zorgen ook de zorgen van andere ouders zijn, kan, geruststellend werken. Er passeren echter ongetwijfeld ook veel leuke en grappige momenten de revue. Het Mamacafé is een samenwerking tussen AZ Sint-Blasius en het Opvoedingspunt. Het gaat door elke tweede woensdag van de maand, doorlopend tussen 8.45 uur en 11.30 uur.

Tvork

Sociaal Restaurant TVORK biedt elke werkdag van 12 tot 13 uur gezonde maaltijden voor iedereen, ongeacht woonplaats, inkomen of leeftijd. Dagelijks bieden we 2 menu’s aan een democratische prijs (sociaal tarief). U kunt de menukaart downloaden onderaan deze pagina (zie Downloads).
Maaltijd reserveren?
U moet voor 10 uur uw maaltijd reserveren. Dit kan via 052-20 02 41 of via reservatie.tvork@ocmw.dendermonde.be.
Prijs?
Volwassene: 7 EUR (met vrijetijdspas 4,50 EUR)
Kind: 3 EUR (met vrijetijdspas 2 EUR)
Soeplunch: 4 EUR (met vrijetijdspas 2,50 EUR)
Cafetaria en andere activiteiten
Op dinsdag, woensdag en donderdag kunt u vanaf 13.15 uur genieten van thee, koffie en een huisgemaakt dessert in de cafetaria.
Regelmatig vinden er ook infonamiddagen plaats over gezonde voeding en de actieve voedingsdriehoek. Er is ook een ruilhoek waar u een eigen boek kunt deponeren en in ruil een ander meenemen. Bovendien is er aan het Sociaal Restaurant een grote omheinde tuin.

 

CAW

Het Kruispunt wil een antwoord bieden op de problematiek en het risico tot vereenzaming en uitsluiting van mensen in een kwetsbare situatie. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar men terecht kan voor een babbel bij een tas koffie, het lezen van een krant, even iets opzoeken op de computer, een activiteit…

Professionelen en vrijwilligers organiseren vanuit Het Kruispunt, samen met de bezoekers, allerlei activiteiten: een uitstap naar een kinderboerderij,   een wafelbak, gezelschapsspelen, knutselen, …