Mobiele speelpleinwerking Vollenbak

De mobiele speelpleinwerking ‘Vollen Bak’ trekt er in de paas- en zomervakantie op uit met een bakfiets vol speelgoed. De jeugdopbouwwerkers en hun animatoren strijken neer in verschillende wijken en nodigen de buurbewoners uit om mee te komen spelen!

Je kan meespelen met de Vollen Bak telkens van 14 tot 16.30 u. De data en locaties worden per vakantie bekend gemaakt.

Iedereen is welkom: de kinderen uit de wijk, hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes, oma en opa, of vrolijke buurtbewoners. Als er maar gespeeld wordt!

Voorwaarden?

Een volwassene moet de allerkleinste kinderen begeleiden. Wie zin heeft om mee te doen, kan immers vrij aansluiten of vertrekken. Dit betekent dat de animatoren geen zicht kunnen houden op wie waar is. De kinderen blijven dus onder de verantwoordelijkheid van hun ouders.

vzw De Tondeldoos

Er worden regelmatig activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd. Bijvoorbeeld: zwemactiviteit, poppenkast, sporten, filmnamiddag,… .

Voorzitter: Koen Van Hedent
0472/57 32 68

Dienst gezondheidspromotie CM

Bij kinderyoga ligt de klemtoon op bewegingen die passen bij de leeftijd van het kind. De verschillende houdingen bieden een goed tegenwicht aan de huidige prestatie-, intellectuele en emotionele druk waarmee kinderen tegenwoordig op jonge leeftijd al geconfronteerd worden.

Kazou Waas en Dender

Kinderopvang voor kinderen in moeilijke sociale situaties van 4 tot en met 8 jaar: overbelasting van het gezin, financiële moeilijkheden, ziekte … Wij zorgen voor opvang tijdens de vakantie wanneer dit voor vrienden of familie niet mogelijk is.

Vergeet je zorgen: in Buggenhout heerst er een gezellige vakantiesfeer.

Een hele week zorgen de leuke moni’s voor een tof thema: spanning, actie en plezier gegarandeerd!

Kazou Waas en Dender

Kazou organiseert straffe vakanties voor kinderen en jongeren, in binnen- en buitenland en dit in alle schoolvakanties met de nadruk op de zomervakantie en een winteraanbod. Er is vertrekmogelijkheid vanuit Dendermonde of Sint-Niklaas.

www.kazou.be

Kazou Waas en Dender

JOMBA = vakanties voor kinderen en Jongeren Met Bijzondere Aandacht.
Dat zijn jongeren met een handicap, autisme, gedragsproblemen, maar ook jongeren die net dat beetje extra aandacht nodig hebben, zoals jongeren die bedplassen of hoogsensitieve jongeren.
http://www.kazou.be/jomba/home

Jeugddienst

Via de kindergemeenteraad gaan we elk jaar op zoek naar de mening van de lagere schoolkinderen.

In oktober worden in de lagere scholen de kindergemeenteraadsleden verkozen. Elke leerling van het vijfde en het zesde leerjaar kan zich hiervoor kandidaat stellen. Na een heuse verkiezingscampagne worden leerlingen gekozen om hun klas en school te vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad.

Eind november vindt de installatiezitting plaats in het Stadhuis, net zoals bij de echte gemeenteraad. De verkozen kindergemeenteraadsleden leggen tegenover de burgemeester of schepen van jeugd hun eed af. Achteraf worden ze getrakteerd op een feestelijke receptie.

De kindergemeenteraad komt dan een vijftal keer samen om op een speelse manier rond een bepaald thema na te denken en te werken. Soms wordt er gewerkt in commissies die telkens rond een specifiek thema werken. De data van deze bijeenkomsten worden tijdig naar de raadsleden en de scholen gecommuniceerd.

Tijdens de slotzitting in mei, stellen de kindergemeenteraadsleden alle resultaten voor aan de pers en aan het publiek.

Jeugddienst

Apenstaartje is een vakantieprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Na inschrijving kan uw kind tijdens de schoolvakanties deelnemen aan een heleboel spannende, boeiende en leerrijke activiteiten. Een circusnamiddag, uitstap, knutselen, zelf kaarsen of dromenvangers maken, spel-en themadagen en nog veel meer! Het programma (zie Downloads) en de eerste inschrijfdatum worden per vakantie bekendgemaakt.

Sportdienst

Na inschrijving kan uw kind tijdens de schoolvakanties deelnemen aan verschillende sportkampen. Kleutersport, sportmix, tennis, zwemmen … en nog veel meer! Het programma (zie Downloads) en de eerste inschrijfdatum worden per vakantie bekendgemaakt. De sportkampen worden altijd begeleid door gediplomeerde lesgevers, studenten onderwijs of een ander pedagogisch diploma.

TVORK

Via de spelotheek in het Sociaal Restaurant kunt gezelschaps-, denk- en buitenspellen ontlenen. De uitleentermijn is 4 dagen en kan 1 keer met 4 dagen verlengd worden. Het aantal ontleningen per keer en per jaar is onbeperkt, tenzij iemand anders het materiaal reserveerde.