Geboortepakket

De aangifte van een geboorte doe je bij de dienst burgerlijke stand van de gemeente waar het kindje geboren werd. In Dendermonde ontvang je bij de aangifte een handig geboortepakket. Hiermee wil het Huis van het Kind je een duwtje in de rug geven!

 

Waaruit bestaat het geboortepakket?

 

  • Een handig koeltasje, perfect voor op uitstap!
  • Welkomstwoord van de burgemeester.
  • Een folder van De Kroon.
  • Een slinger mijlpaalkaarten. Op elk van deze kaarten staat heel wat info over enkele mijlpalen tijdens het eerste levensjaar van jouw kind(eren), eerste gehoortest in het consultatiebureau, eerste keer naar de opvang, eerste babysit en nog veel meer.

Meer informatie over aangifte vind je hier: https://www.dendermonde.be/product/20/aangifte-geboorte

Kindjes die in Dendermonde wonen maar er niet geboren zijn, kunnen hun geboortepakket verkrijgen op verwijzing van de verpleegkundige van Kind & Gezin. Afhaling gebeurt dan via het onthaal van De Kroon.

 

Voor partners:

We kozen bij de mijlpaalkaarten voor zeer lokale mijlpalen, gelinkt aan partnerorganisaties. Op de achterzijde van elke mijlpaalkaart vinden ouders informatie gelinkt aan de mijlpaal en de partner. Op deze manier leren ze het aanbod in Dendermonde op een ludieke manier kennen.

Als je een aanbod hebt, waarvan je denkt dat het best ook een zo’n mijlpaalkaart komt, kan je met ons contact opnemen via info@huisvanhetkind-dekroon.be of 052-27 27 94. We bekijken dan samen wat er mogelijk is.

 

Leeftijdsgroepen: Huis van het Kind

Terug