Wereldlichtjesdag🕯

Zoveel mogelijk hartjes in Dendermonde voor gezinnen die een kind*   missen

Dendermonde neemt dit jaar deel aan de Koesterweek (8 – 15 december) van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind. Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind missen in Dendermonde.

Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Het is belangrijk om het verdriet te erkennen en de ouders te steunen. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk.

 

Overal hartjes

De hele week lang willen we samen met onze inwoners zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld brengen. Haal een kleurplaat of affiche af in het Huis van het Kind en in de bib van Dendermonde. Zo dragen we als samenleving zorg voor deze gezinnen.

 

Wereldlichtjesdag 10 december

Mensen over de hele wereld steken op 10 december, op Wereldlichtjesdag, om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. Gratis kaarsjes zijn te bekomen in het Huis van het Kind en in de bib van Dendermonde.

Op 10 december organiseren wij in Dendermonde een herdenkingsmoment met warme woorden en zachte muziek voor ouders die een kindje verloren zijn. Ook iedereen die de ouders een warm hart toedraagt, is welkom. Dit ontmoetingsmoment vindt plaats in de bib van Dendermonde, doorlopend van 17 tot 19.30 uur.

Wens je als ouder een lantaarn te bestellen die je te water kan laten op de Dender ter hoogte van het Sas? Stuur een mail naar info@huisvanhetkind-dekroon.be en ontvang een tijdsblok om in alle rust de lantaarn te water te laten.

 

Deel al die hartjes op sociale media

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. Daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge! Vind je een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media met #staddendermonde en #koesterweek. Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be vind je alle info.

Niet actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen. Stuur een bericht of een kaartje naar iemand in je omgeving die een kind verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

 

Extra activiteiten koesterweek

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet. Alle info op koesterweek.be.

 

In samenwerking met az Sint-Blasius.